Alena Hrušoci najuspješnija s dva zlata i jednom broncom

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juuniorke i juniore, Čakovec 30.6. i 1.7.2012.

Proteklog vikenda Čakovec je ponovo bio domaćin jednog dvodnevnog pojedinačnog državnog prvenstva, a ovom prilikom natjecali su se najbolji mlađi juniori i juniorke Hrvatske.

Natjecanje je organizirao Atletski klub Međimurje iz Čakovca uz pomoć Zbora atletskih sudaca Međimurja koji su “izmjerili” nastupe preko tristo natjecatelja iz trideset i tri atletska kluba Hrvatske.

>>> Rezultati 1. dan

>>> Rezultati 2. dan

Podijeljeno je ukupno trideset osam kompleta medalja a najuspješniji su sa po petnaest medalja bili Dinamo-Zrinjevac Zagreb sa 6 zlatnih, 7 srebrnih i 2 brončane medalje te Slavonija-Žito Osijek sa 5 zlatnih, 5 srebrnih i 5 brončanih medalja.

Na trećem mjestu je Agram Zagreb koji je osvojio čak sedamnaest medalja od čega 4 zlata, 7 srebra i 6 bronci. Od pojedinačnih nastupa treba istaknuti dva nova hrvatska mlađejuniorska rekorda i to onaj Sare Kolak, članice AK Sloboda Varaždin koja je u bacanju koplja težine 500 grama postigla rezultat 54,78 m, te Kristine Božić iz AK Aviokarte Zagreb koja je na 2000 m sa zaprekama istrčala 7:03,88.

Četiri centimetra bolje od hrvatskog rekorda skočio je u dalj Ivan Gagro iz ASK Split, no rezultat od 7,55 m neće biti priznat kao hrvatski rekord jer je bio postignut s prejakim vjetrom u leđa od 2,5 m u sekundi. Od međimurskih atletičara najuspješnija je bila Alena Hrušoci članica Nedelišća koja je s dvije pobjede i jednim trećim mjestom najuspješnija atletičarka prvenstva.

Alena je pobijedila u utrkama na 400 m i 400 m prepone, dok je u štafeti na 100-200-300-400 m s Dianom Pintarić, Majom Ferlin i Kristinom Šafarić osvojila treće mjesto.

Za Nedelišće medalju su osvojili još i Gabrijel Stojanović koji je u utrci na 800 m bio treći, te Iva Patafta u bacanju koplja također sa osvojenom brončanom medaljom. Iako je AK Međimurje bio domaćin i odličan organizator natjecanja,  iz redova kluba medaljom se okitio samo Sven Todorović i to u bacanju diska.

Na korak do medaje ostale su članice štafete Lorena Duš, Maja Kos, Tajana Židov i Veronika Kovač koje su na 4×100 m istrčale odličnih 51,39 sekundi. Četvrti je bio i Sven Todorović u bacanju kugle a Visoko peto mjesto osvojila je Veronika Kovač u utrci na 200 m. kod Nedelišćanaca na četvrtom mjestu bilježimo Tamaru Hatlak u bacanju kladiva i Lovru Kovačića u bacanju koplja.

Idućeg vikenda na rasporedu je Pojedinačno kadetsko prvenstvo u Rijeci a kako su veća sada pokazali da se mogu nositi i s mlađim juniorima, sa natjecanja iz Rijeke od međimurskih predstavnika mogu se očekivati dobre vijesti i još veći broj medalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije